SPG etablerar nytt investeringsben inom logistik och industri

16 jun 2022

Scandinavian Property Group (SPG) etablerar ett nytt investeringsben inom logistik och industri med fokus på den svenska marknaden. Bolaget går under namnet LogiDev och SPG har rekryterat Sigvard Svefors som VD till bolaget. Sigvard kommer närmast från Barings där han ansvarade för investeringar på den nordiska marknaden.

Bolaget har initialt en förvärvskapacitet om cirka tre miljarder kronor och kommer förvärva både mark för utveckling samt befintliga fastigheter med kassaflöde.

 

”Det senaste året har det dykt upp flera möjligheter inom logistik och industri och vi har därför valt att etablera ett nytt investeringsben och samla allt inom detta segment under bolaget LogiDev. Det känns extra roligt att vi i samband med detta också rekryterar en erfaren och kompetent person som Sigvard” fortsätter Carl Zetterqvist.

 

”SPG har de senaste åren färdigställt mer än 3 000 bostäder och ett stort antal samhällsfastigheter med fokus på förskolor. Per idag har SPG en stor projektportfölj med strax över 7 000 bostäder under utveckling samt en byggrättsportfölj om cirka 100 000 kvm BTA som avser samhällsfastigheter och kontor” säger Carl Zetterqvist, Partner & COO på SPG