SPG köper fastighet i Ludvika – hyr ut till kommunen

SPG köper fastighet i Ludvika – hyr ut till kommunen

14 dec 2021

Scandinavian Property Group (SPG) har förvärvat en fastighet i Ludvika Kommun från Erlandssons. Social och utbildningsförvaltningen i Ludvika hyr idag ett nyrenoverat kontor i byggnaden på cirka 1 100 kvm.

 

I byggnaden finns även en vakant industrilokal som under 2022 ska byggas om till en ny miljöcertifierad förskola. SPG har i samband med detta ingått ett 20-årigt hyresavtal med Ludvika Kommunfastigheter avseende de nya förskolelokalerna. Ombyggnationen förväntas vara färdigställd till 2023.

 

Förvärvet innebär att SPG nu äger skolfastigheter till ett värde omkring en halv miljard kronor.

 

  • Vi är mycket nöjda över att ha kommit i mål med detta förvärv efter en längre process både med Ludvika kommun och säljaren. Det är positivt att en gammal industrilokal kan byggas om och återbrukas som förskola av kommunen. Fastigheten är ett strategiskt tilläggsförvärv till vår utvecklingssatsning av hållbara förskolor runt om i Sverige, säger Carl Zetterqvist, VD på SPG Sverige.

 

  • Det känns bra att lämna över fastigheten till en långsiktig och seriös utvecklare som har erfarenhet av att bygga och förvalta förskolor, säger Kalle Erlandsson, Vice VD på Erlandsson Holding.