Scandinavian Property Group förvärvar stor tomt i Nesodden kommun

Scandinavian Property Group förvärvar stor tomt i Nesodden kommun

20 sep 2021

Scandinavian Property Group (SPG) har ingått ett samarbete med Sofienlund Stiftelsen rörande utvecklingen av ett större tomtområde beläget på Fjellstrand i Nesodden kommun i Norge. Markområdet är 25 000 kvm och har en färdig detaljplan för bostäder och service.

Stiftelsen Sofienlund är en humanitär, ideell organisation med syfte att bidra aktivt för att förbättra rehabiliteringsutbudet för kronisk sjuka, skadade samt äldre i Norge. Stiftelsen har tidigare bidragt till realiseringen av Cato Centret i Son, Norge, som i branschmiljö är omtalat som ett av Norges främsta rehabiliteringscenter.

”I fjellstrand ska det utvecklas både bostäder samt ett center som erbjuder rehabilitering och bostäder för patienter som behandlas. Det är väldigt viktigt för stiftelsen att ingå partnerskap med en partner som har kompetens och erfarenhet från tidigare liknande projekt. SPG har visat att de har den nödvändiga kompetensen och vi glädjer oss till att komma igång. ” Säger Pål Breen, styrelseledamot i Sofienlund Stiftelsen.
För Nesodden kommun är det väldigt viktigt med en hållbar näringslivs och bostads utveckling samt att miljöperspektivet är övergripande i samtliga delar av samfundet och och utvecklingen i kommunen.

” Detta blir ett mycket spännande tillskott i vår portfölj av bostäder samt samhällsfastigheter. SPG ska ligga i framkant inom hållbar fastighetsutveckling. Social hållbarhet handlar om hur vi som fastighetsförvaltare utformar fastigheter och utomhusområden som gör en skillnad för hälsa, trivsel och livskvalitet. Det är väldigt inspirerande att se vår långa erfarenhet inom den sektorn blir uppmärksammad och uppskattad av andra aktörer. Det finns ett ramverk för detta projekt som möjliggör en smidig och bra process för en social, ekonomisk och miljöfokuserad hållbar utveckling”. Säger Knut Holte, Managing Partner i SPG.