SPG avyttrar bostadsprojekt i Vega till Patrizia för 650 miljoner kronor

13 jan 2021

SPG har tecknat avtal om försäljning av ett bostadsprojekt i Vegastaden, Haninge. Projektet är beläget i direkt anslutning till den nybyggda pendeltågsstationen cirka 20 minuter från Stockholm Central.

 

Projektet omfattar totalt 10 600 kvm fördelat på 189 moderna hyresrättslägenheter samt en ICA butik i bottenplan. I tillägg byggs 121 parkeringsplatser i garage. Projektet kommer att vara färdigställt i januari 2022.

 

SPG utvecklar totalt 292 lägenheter i Vega. De första 103 bostadsrätterna är slutsålda och inflyttade. Projektet vann under förra året Haninges arkitekturpris.

 

Vi fick möjlighet att förvärva en högkvalitativ modern tillgång med bra kollektivförbindelser som innebär enkel och bekväm tillgång till centrala Stockholm”, säger Johan Lagerdahl, Country Manager och Head of Asset Management, PATRIZIA Sverige. ”Vegastaden har ett utmärkt läge och vi fortsätter att leta efter nya möjligheter i Sverige.”

 

Tango och Schjødt har varit säljarens rådgivare.