SPG avyttrar bostadsprojekt i Burlöv till Lille Oslo Eiendom

11 jan 2021

Scandinavian Property Group (SPG) har tecknat avtal om försäljning avseende 117 lägenheter i Kronetorp, Burlöv kommun, till Lille Oslo Eiendom för 285 miljoner. Projektet är beläget i nära anslutning till Burlöv Station och Burlöv Centrum cirka 10 minuter utanför Malmö.

 

SPG har utvecklat totalt cirka 400 bostäder i Kronetorpstaden sedan 2014. Projektet omfattar både bostadsrätter och hyresrätter och det kvarter som nu avyttras är det sista kvarteret i den första etappen av utvecklingen av den nya stadsdelen. Bostäderna färdigställs successivt och kvarteret kommer att vara helt färdigställt under mars 2021.

 

”Vi är glada att kunna genomföra vår första affär i Sverige genom att förvärva nyproducerade hyresrätter i Malmöområdet. Kronetorp kvarter 4 har beviljats investeringsstöd, vilket innebär att fastigheten är uppförd med höga krav på energieffektivitet och låga hyror. Vi vill tacka SPG och Nordanö samt Svefa och Setterwalls för ett gott samarbete i affären och ser fram emot att göra ytterligare förvärv av hyresrätter i den svenska marknaden framöver ”, säger Bjørn Matre, styrelseordförande av Lille Oslo Eiendom AS.

 

Nordanö och Schjødt har varit säljarens rådgivare. Svefa och Setterwalls har varit köparens rådgivare.