SPG förvärvar attraktiv tomt strax utanför Oslo

17 dec 2020

SPG har tillsammans med Bakkegruppen AS förvärvat en fastighet på cirka 12 000 kvadratmeter i Dammensvika i Rælingen kommune. Fastigheten är belägen i ett centralt utvecklingsområde med gångavstånd till Lillestrøm station. Fastigheten ingår som del av en större detaljplan och SPG har som målsättning att bygga cirka 180 nya bostäder.

 

Tomten har en väldigt attraktiv belägenhet med endast 600 meter till Lillestrøm Station. Detta förvärv är i linje med SPGs strategi om att utveckla områden i närheten av strategiska knytpunkter.

 

”Vi har tidigare utvecklat flera områden i Rælingen, där vi upplever en stark efterfrågan på nya boendekoncept i regionen” säger koncernchefen i Bakkegruppen, Morthen Bakke.

 

Projektet kommer vara ett samarbetsprojekt med SPG och Bakkegruppen som redan idag har flera pågående bostadsprojekt nära färdigställande tillsammans. De senaste åren har bolagen tillsammans utvecklat cirka 1 000 nya bostäder.