SPG avyttrar stort bostadsprojekt i Bålsta till Vatne Property

22 dec 2020

SPG har tecknat avtal om försäljning avseende cirka 300 lägenheter i Bålsta, Håbo kommun, till Vatne Property för 640 miljoner. Projektet är beläget i nära anslutning till pendeltågsstationen i Bålsta Centrum.

 

Bostäderna färdigställs successivt och det sista kvarteret kommer att vara klart för inflytt sommaren 2023. Byggnationen är pågående med NCC som totalentreprenör.

 

”Vi är glada att kunna genomföra vår första affär i Sverige genom att förvärva nyproducerade hyresrätter i Stockholmsområdet. Vi vill tacka SPG och våra rådgivare för ett gott samarbete i affären och ser fram emot att göra ytterligare förvärv av hyresrätter i den svenska marknaden under 2021”, säger Einar Futsæther, Head of Investments på Vatne Property.

 

Tango och Schjødt har varit säljarens rådgivare. Nordanö och Wigge & Partners har varit köparens rådgivare.