SPG avyttrar garage till Green Park och ingår avsiktsförklaring om framtida samarbete

21 dec 2020

SPG har ingått avtal med Green Park AB avseende försäljning av ett parkeringsgarage i Tyresö som omfattar 110 parkeringsplatser. Projektet byggstartar under våren 2021 och kommer stå färdigt under sommaren 2022 då tillträde sker.

 

Garaget är beläget under mark och ovanpå uppför SPG 147 bostadsrätter. Bostadsrättsföreningen har i samband med affären skrivit på ett 25-årigt hyresavtal avseende parkeringsplatserna. SPG har cirka 2 500 bostäder under utveckling i Sverige, och har tecknat avsiktsförklaring med Green Park avseende vissa av våra projekt och initialt omfattar det ytterligare 600 parkeringsplatser runtom i Stockholm.

 

Green Park är mycket glada över denna första affär med SPG och ser fram emot fler affärer tillsammans. Vi tror och hoppas att våra tjänsteerbjudanden till bostadsrättsföreningarna kommer att uppskattas då vi förutom digital garageförvaltning också erbjuder, elbilspool, laddplatser, varuutlämning, biltvätt och mycket annat. Hållbarhet och långsiktighet är hörnstenar i vår verksamhet, säger Jesper Ericsson, Partner i Green Group. Green Park, som är ett helägt dotterbolag till Green Group, förvaltar i dagsläget ca 125 000 kvm garage i Stor-Stockholm samt en stor del kommersiella lokaler. Målsättningen är att växa ytterligare inom garagesegmentet och fortsätta erbjuda våra kunder den senaste tekniken och bästa servicen, tillägger Jesper Ericsson.