SPG förvärvar attraktiv tomt i Drammen intill Gulskogen tågstation

3 jul 2020

SPG förvärvar fastighet om 16 000 kvm i Gulskogen, Drammen kommun. Projektet är beläget i direkt anslutning till Gulskogen tågstation som ska bli den nya ändhållplatsen för Flytoget och förväntas färdigställas under 2024.

 

Vid Gulskogen station kommer SPG utveckla cirka 400 bostäder med fokus på bostäder för aktiva äldre, förstagångsköpare och barnfamiljer. Fastigheten har varit i familjen Halmrasts ägor i över 70 år och är idag uthyrd som lager- och logistikfastighet.

 

Vi har varit i dialog med flera projektutvecklare angående försäljning av fastigheten och valt att samarbeta med SPG tack vare deras kännedom om Drammen samt deras erfarenhet i att utveckla olika bostadskoncept. Vi har också beslutat att gå med som delägare i projektet, säger Rolf Erik Halmrast.

 

Advokatfirman Selmer har företrätt köparen och SANDS advokatfirma har bistått säljaren i transaktionen.