Scandinavian Property Group förvärvar Franzefossbyen AS

3 maj 2018

SPG förvärvar Franzefossbyen AS, en stor utvecklingstomt i Bærum kommun.

Tomten är belägen cirka 1,8 km norr om Sandvika centrum och omfattar totalt 12,5 hektar. Där planeras nu för en omfattande bostadsutveckling om 100 000 – 120 000 kvm BOA med inslag av nya koncept inom verksamhet och service.

”Bærum är en av Norges mest attraktiva kommuner”, säger Managing Partner Knut Holte på SPG, ”Bærum kommun kommer under de kommande åren ha ett stort behov av bostadsutveckling med varierande koncept. Med vår bakgrund av utveckling inom hälsa och omsorg ser vi fram emot att få tillföra området med nya koncept inom äldreboenden, samtidigt som området är i behov av förskolor och billigare bostäder för unga och förstagångsköpare”.

Projektet är ett samarbete mellan Bakkegruppen AS och SPG, som också har pågående samarbeten i flera andra bostadsprojekt i østlandsområdet.

”SPG och Bakkegruppen AS har pågående bostadsprojekt i Skårer, Jessheim, Fredrikstad och Rykkinn med totalt cirka 1 000 lägenheter under försäljning och uppförande” säger koncernchefen Morthen Bakke i Bakkegruppen AS. ”Det är därför naturligt att ingå ett nytt samarbete med den spännande tomten i Franzefoss”.

Franzefossbyen AS, Bakke och SPG kommer gemensamt att ta fram en ny översiktsplan som förväntas bli klar till sommaren 2020.