Infranode och DIF förvärvar omsorgsportfölj av SPG

18 apr 2018

Infranode och DIF är glada att meddela att en portfölj bestående av hälso-, omsorg- och skolfastigheter har förvärvats från Scandinavian Property Group (SPG).
Portföljen består av fyra rehabiliteringscenter, 41 omsorgsfastigheter och sju förskolor. Majoriteten av fastigheterna är belägna i och omkring Oslo. Verksamheterna i byggnaderna drivs av välrenommerade och skickliga privata utövare som har avtal med norska kommuner och regionala hälsomyndigheter.

– Efter investeringen i Akershus Energi Varme och Oslofjord Varme, är vi glada att ha genomfört vår tredje investering i Norge på ett år. Detta är också den första investeringen vi gör inom social infrastruktur, säger Philip Ajina, som är medgrundare och partner i Infranode.

Projektet ägs till 60 procent av Infranode och 40 procent av DIF. Som långsiktiga ägare kommer de att erbjuda högkvalitativa anläggningar till den offentliga sektorn och till de norska invånarna tillsammans med leverantörer av privata hälso- och sjukvårdstjänster. Dessutom kommer fokus ligga på att öka portföljens storlek genom investeringar och förvärv.

– DIF är entusiastiska över att gå in i den växande privata hälso- och omsorgsmarknaden. Vi har etablerat ett starkt partnerskap med Infranode och ser fram emot att bygga vidare på denna plattform, säger Willem Jansonius, partner i DIF.

SPG har varit en pionjär inom den norska privata hälso- och omsorgsmarknaden och kommer framöver att fokusera på att utveckla nya koncept för att möta det växande behovet av seniorboenden.

– Vi tror bestämt att Infranode och DIF kommer att bli de bäst lämpade ägarna av denna portfölj för framtiden och vi vill även bistå med att utveckla plattformen vidare, säger Knut Holte, som är Managing Partner på SPG.