Scandinavian Property Group tecknar samarbetsavtal med BOX Bygg samt säljstartar 103 bostadsrätter i Vega, Haninge kommun.

4 sep 2017

Scandinavian Property Group (SPG) förvärvade en byggrätt om cirka 20 000 kvm BTA i Vega, Haninge kommun i april 2017.

Tillsammans med BOX Bygg har SPG tecknat ett samarbetsavtal avseende projektutvecklingen om tre kvarter beståendes av cirka 250 lägenheter samt garage och kommersiella ytor. Bygglov gällande första etappen har lämnats in och byggstart planeras till november 2017.

”Detta är det fjärde projektet vi samarbetar med BOX Bygg i. Det känns helt naturligt och tryggt att fortsätta detta samarbete som förhoppningsvis sträcker sig långt fram i tiden” säger Carl Zetterqvist, ansvarig för projektet på SPG.

Försäljning av den första etappen, brf Slänten, påbörjas i september 2017 och omfattar 103 bostäder. Lägenheterna utgörs av kvadratsmarta 1 rok till rymliga 4 rok 31 – 107 kvm. Samtliga lägenheter har balkonger och erbjuder en ljus och öppen planlösning. SPG har tillsammans med BSK Arkitekter arbetat fram tre unika val av köks- och badrumsinredning som ger bostaden ett genomgående koncept.

”Fantastiskt kul och stimulerande att vi tillsammans med SPG ska skapa attraktiva och välplanerade bostäder. Och självklart har arkitekten BSK med Petter Aaro i spetsen en nyckelroll” citat av Jonas Bill vd på BOX Bygg

Projektet är beläget i direkt anslutning till den nya pendeltågsstationen i Vega som beräknas stå klar under våren 2019, samtidigt som den första etappen planeras blir inflyttningsklar.