Scandinavian Property Group köper byggrätt i Vega, Haninge

28 jun 2017

Scandinavian Property Group (SPG) har förvärvat en byggrätt om cirka 20 000 kvm BTA i Vega, Haninge kommun. Under hösten 2017 kommer SPG etappvis påbörja byggnation av cirka 230 lägenheter i Vega.

Projektet är beläget i direkt anslutning till den nya pendeltågstationen och ligger på bästa läge i den nya stadsdelen strax norr om Haninge centrum. Vega växer fram som en ny stadsdel där det planeras för bostäder, skolor, förskolor och idrottsanläggning.

Området utmärker sig av det kollektivnära läget med gångavstånd till Port 73, Länna köpcentrum och Ica Maxi samt närheten till natur och vatten.

”Köpet är helt I enlighet med SPG strategi att utveckla bostäder i kollektivnära områden i Storstockholm samt Sveriges regionstäder och vi ser fram emot att tillsammans med övriga byggherrar förverkliga visionen om den nya stadsdelen Vega” säger Christian Olofsson, VD SPG.

SPG har idag drygt 3 400 hyresrätter och bostadsrätter under projektering och produktion i Uppsala, Karlstad, Kungsängen, Nykvarn, Malmö, Sundsvall, Tumba och Vårberg samt i de norska städerna Sandnes, Jessheim, Rykkinn och Skårer.