SPG säljer sjukhus i Köpenhamn til Investorägda Vectura Fastigheter

10 okt 2016

SPG köpte 2012 det största privatägda sjukhuset i Danmark, Hamlet Privathospital, från det danska pensionsbolaget Danica og PFA. Aleris har efter det tagit över driften av sjukhuset, och i dag är sjukhuset i Köpenhamn själva ”hjärtat” i Aleris danska verksamhet. Sjukhuset omfattar cirka 10.000 kvm och har över 40 olika medicinska avdelningar. Aleris är ägt av det svenska investmentbolaget Investor AB, som grundades av Wallenbergfamiljen 1916.

”Aleris är en viktig samarbetspartner för SPG inom den skandinaviska vård- och omsorgsmarknaden” säger Knut Holte VD i SPG, ”men mot bakgrund av stark tillväxt på den danska marknaden önskar Aleris en utbyggnad av det existerande sjukhuset”.

”Vi fick ett attraktivt bud från Vectura Fastigheter”, fortsätter Holte, ”och mot bakgrund av vårt goda samarbete med Aleris har vi valt och sälja sjukhuset utan någon strukturerad försäljningsprocess.”

Vectura Fastigheter kommer i egen regi genomföra utbyggnaden av sjukhuset, som ligger i Søborg, cirka 8 km utanför Köpenhamn centrum.

”Vi har fortsatt över 20 fastigheter i Skandinavien med Aleris som hyresgäst”, säger Knut Holte, ”och vi önskar genomföra fler fastighetsprojekt med Aleris i framtiden.”