SPG utvecklar cirka 520 lägenheter i Jessheim centrum

26 sep 2016

SPG förvärvar genom sitt dotterbolag SPG Bolig Jessheim AS, en tomt på cirka 30 000 kvm i Jessheim centrum. Tomten ligger cirka 500 meter öst om Jessheim järnvägsstation. Från området har man kort gångavstånd till dagligvarubutiker, träningscenter, kollektivtrafik, skola, förskolor och övriga faciliteter.

Aktieägarna i SPG Bolig Jessheim AS, är i tillägg til SPG; Canica AS, Pactum AS samt Bakke AS som skal ha huvudansvaret for projekteringen och byggnationen av lägenheterna.

”Jessheim er en av de snabbast växande orterna i Norge,” säger Knut Holte VD i SPG, ”med bra kommunikationer samt kort avstånd till Oslo centrum, kommer detta område bli en spännande del av ”Stor Oslo”. ”Tomten ligger i centrum, samtidig som invånarna har kort avstånd till parkering, löpspår och diverse vandringsleder”.

Projektet förväntas få en antagen detaljplan våren 2017, med byggstart augusti 2017.