SPG förvärvar byggrätt i Vårberg om 6 800 kvm BTA.

2 maj 2016

SPG startade under 2012 en satsning på att utveckla bostäder i regionstäder i Sverige. SPG har idag drygt 2 200 hyresrätter och bostadsrätter under projektering och produktion i Stockholm, Uppsala, Karlstad, Örebro, Nykvarn, Malmö och har under första kvartalet 2016 även förvärvat i Sundsvall. Målsättningen är att fortsätta investera i nya bostadsprojekt och växa ytterligare i segmentet.

SPG har tillsammans med Ledstången Stockholm AB förvärvat byggrätten i Vårberg Centrum.

Under 2016 kommer bygget av 80 nya lägenheter samt lokaler att påbörjas på torget i direkt anslutning till den befintliga centrumbyggnaden. Projektet kommer ha såväl en estetisk som miljöanpassad prägel.

Vårberg centrum utmärks av dess närhet till Mälaren och grönområden och det strategiska läget mellan E4:an och tunnelbanans röda linje, med goda kommunikationer till innerstaden, Kungens Kurva och Skärholmen Centrum.

Området är i startgroparna inför en större förändring som präglas av nybyggaranda och en positiv framtidstro.