Scandinavian Property Group säljer till IHF Bostad i Örebro

7 jul 2015

IHF Bostad köper 239 lägenheter i Örebro av Scandinavian Property Group (SPG). Bolaget IHF Bostad, som förvaltas av Möller & Partners, äger sedan tidigare hyresbostäder i Gävle, Norrköping, Nyköping, Nynäshamn, Upplands Väsby och Växjö.

Bostäderna i Örebro som säljs är fastigheten Kryddkrassen 1, belägen i universitetsområdet, där det år 2014 uppfördes en byggnad med 92 lägenheter, samt fastigheten Gasugnen 24, belägen i området Österport. Denna fastighet är under uppförande med 147 lägenheter samt kommersiella lokaler. Totalt omfattar de sålda fastigheterna en yta om13.000 kvm

Tillträde sker i augusti 2015 respektive Q4 2016.

– Vi är glada att göra affär med IHF Bostad. IHF Bostad ställer höga krav på kvalitet och genomförande som är otroligt viktigt för oss. I och med försäljningen frigör vi kapital för att öka byggnadstakten av nya bostäder, säger Knut Holte, Managing Partner SPG.

– Genom detta förvärv etablerar vi oss i ytterligare en växande regionstad och ser mycket fram emot att successivt bygga upp fastighetsbeståndet. Vi hoppas att vårt första samarbete med bostadsutvecklaren SPG även leder till fler affärsmöjligheter framöver, säger Henrik Jussi-Pekka, IHF Bostad.