SPG förvärvar i två affärer detaljplanerad mark i Kungsängen, Upplands-Bro och i Fullerö Park, Uppsala

juni 2015
BostäderFörvärv

SPG Bostad, del av Scandinavian Property Group, har sedan 2012 fokuserat på att bygga miljövänliga, högkvalitativa hyresrätter i regionstäder och har per idag cirka 1 200 lägenheter under produktion i Karlstad, Örebro, Malmö och Stockholm.

Nu har SPG Bostad gjort ytterligare två förvärv. Fastigheten i Kungsängen omfattar cirka 15 000 kvm BTA bostäder och förvärvas från TAM Group vilka tillsammans med HSB Bostad utvecklar området Brunna Park i Kungsängen, Upplands-Bro i Stockholms län.

Fastigheten i Fullerö, norr om Uppsala, omfattar cirka 21 000 BTA bostäder och förvärvas från Fullerö Park AB.

“Otroligt kul att nu öka vår närvaro i Stockholmsregionen i och med förvärvet i Kungsängen. Vi har länge letat efter projekt i Uppsala och är därför glada att nu äntligen hittat projektet i Fullerö ”säger Tobias Emanuelsson, Partner i SPG.“

Förvärven uppgår till totalt 36 000 BTA bostäder och skall börja byggas inom 6-9 månader.

Prepart kommer likt Karlstad och Örebro vara projektledare för byggnationen. Ashurst har varit juridiska rådgivare åt Köparen.

I och med dagens förvärv kommer bostäder under produktion att uppgå till cirka 1 700 lägenheter.

”Det är inspirerande och vi är glada att få förtroende att utveckla dessa projekt. I både Kungsängen och Fullerö pågår det stora utvecklingar. Vi skall bidra till och komplettera den pågående utvecklingen i dessa områden vilket verkligen är spännande, säger Tobias Emanuelsson, Partner i SPG.”