SPG startar Bolag med fokus på bostadsutveckling i Stockholm

september 2014
Generell Information

Scandinavian Property Group (SPG) har, genom SPG Bostad Stockholm AB, gjort sitt första förvärv. Bolaget har av Kjell Ericsson Fastigheter AB förvärvat fastigheten Kadetten 29 i Vasastan, centrala Stockholm.

2012 startade SPG ett bolag, SPG Bostad, www.spgbostad.se, med fokus på produktion av hyresrätter i regionstäder i Sverige. Bolaget har idag cirka 480 hyresrätter under pågående produktion samt kommer inom 6 månader påbörja produktion av ytterligare cirka 750 st hyresrätter.

SPG Bostad Stockholm har i och med förvärvet av Kadetten 29 gjort sitt första förvärv. En fastighet om cirka 10 000 kvm samt ett garage. Fastigheten är idag fullt uthyrd till bland annat Jensen Education, Dahl och IDG.

– Stockholms bostadsmarknad står inför stora utmaningar och behovet av lägenheter är stort. Fastigheten ligger otroligt bra sett till Nya Karolinska och offentlig kommunikation. Området är under utveckling och
vår bedömning är att läget kommer stärkas ytterligare de kommande åren, säger Tobias Emanuelsson, Partner i SPG.

– Vi har ytterligare fastigheter som vi nu bearbetar. Målsättningen är att göra ytterligare förvärv inom kort. Vi vill bygga upp en projektportfölj om totalt 4-6 fastigheter inom 6 månader. SPG Bostad Stockholm fokuserar på bostadsrätter och är ett bra komplement till vår satsning på hyresrätter. Spännande att vi nu även får ett starkare fotfäste i Stockholm då vi historiskt sett haft lite exponering här, säger Tobias Emanuelsson.

Ashurst var juridiska rådgivare för SPG Bostad Stockholm och Nordier var säljarens rådgivare i samband med transaktionen.